Asbestikartoitukset ja -purut

Aloitimme asbestikartoitukset ja -purut vuonna 2018. Olemme suorittaneet jo useita kymmeniä asbestipurkuja Kalajokilaakson alueella. Firmallamme  on voimassa oleva purkulupa, sekä purkajilla henkilökohtaiset purkuluvat. Käytössämme on myös hyväksytyt huoltotilat purkukalustolle.

 

Käytössämme on paljon suorituskykyisiä imureita ja alipaineistajia asbestipurkujen suorittamiseen. Jokainen asbestipurku on erilainen, joten jokaiseen kohteeseen valitaan sopiva kalusto. Suojaukset toteutetaan mahdollisuuksien mukaan niin, että ne häiritsevät mahdollisimman vähän tilan muuta käyttöä. Purun ajankohta sovitaan asiakkaan kanssa.

 

Asbestipurku lyhyesti: 

 

Jokaiseen purkuun laaditaan purku- ja turvallisuussuunnitelma, sekä haetaan purkulupa.

Asbestipurku aloitetaan suojauksien kasaamisella. Jokaiseen purkuun rakennetaan 3-osainen sulkutunnelli, josta kuljetaan purkutilaan. Purkutila eristetään aina muista tiloista, ja tarvittaessa tila osastoidaan suojaseinillä. Myös purkutilassa olevat kalusteet, esimerkiksi kaapit suojataan muovein. 

 

Kun purkutila on alipaineistettu sopivalla paineella, voidaan varsinainen purku aloittaa. Alipaineistus on päällä siihen asti, kunnes tila on todettu puhtaaksi. Alipaineen suuruutta mitataan koko purun ajan. Kaikki purusta tuleva jäte säkitetään huolellisesti ja yleensä säilytetään purkutilassa suojauksien purkamiseen asti. myöhemmin tilasta otetaan ilmanäyte, jolla tilan puhtaus varmistetaan. Yleensä puhtausnäytteen tulos saadaan 1-2 päivän kuluttua, mutta tarvittaessa tulos voidaan saada jopa samana päivänä. Kun tila on todettu puhtaaksi voidaan suojaukset purkaa.

Free Joomla! template by L.THEME